Gebruik de zoekfunctie om de gewenste informatie op lekkeraandestekker.nl te vinden.

 

Veelgestelde Vragen

Elektrisch scooter rijden heeft meerdere voordelen.

Elektrisch scooter rijden is gewoon ontzettend leuk. U kunt net als uw vrienden op een super leuke scooter rijden alleen zijn de variabele kosten vele malen lager. Elektrisch rijden is eenvoudig, schoon en fluisterstil. Geen benzine- en oliedamp meer in  uw garage of berging. Het stopcontact zorgt voor de volle accu.

De elektrische scooter is voorzien van een connector waar u de meegeleverde oplader in kunt steken. Deze oplader sluit u direct aan op uw stopcontact.Voor veel mensen is het niet mogelijk om de scooter in de stalling op te laden. Daarvoor hebben alle LADS lekkeraandestekker scooters een uitneembare accu. Deze kunt u dus gewoon meenemen naar huis of kantoor om hem daar op te laden. Zo is elektrisch scooter rijden voor iedereen mogelijk. Het opladen van de accu duurt ca. 4 - 8 uur. Dit is afhankelijk van het type en de mate waarin de accu ontladen is.

Het beste is om de accu’s altijd in geladen toestand weg te zetten. Wanneer men terug komt van een rit kunnen de accu’s het best meteen weer opgeladen worden. Dit verhoogt de levensduur van de accu’s. Het niet geladen wegzetten van de accu´s verkort de levensduur van de accu's aanzienlijk. Wanneer men de scooter lange tijd niet gebruikt, zullen de accu´s zichzelf ontladen. Dit ontladen is na ongeveer 1 maand schadelijk voor de accu. Het is dus noodzaak de accu´s eens in de maand volledig op te laden. Dit is ook ter behoud van de levensduur van de accu´s.

Hoe ver er met een elektrisch scooter gereden kan is afhankelijk van meerdere factoren. Het verschilt  naar  het formaat en soort accu´s.  Ook het gewicht van de berijders, snelheid, weersomstandigheden, rijgedrag, verlichting aan of uit etc.

LADS lekkeraandestekker levert alle modellen met Lithium Ion accu's. Dit zijn de meest moderne en betrouwbare accu’s van dit moment. Deze accu's gaan 4 – 6 keer zo lang mee als de veelgebruikte loodzuur / siliconen gel accu's.

LADS scooter geeft per model een indicatie van de afstand die kan worden afgelegd met een volle accu. Deze indicatie is gebaseerd op een berijder (75kg), normale omstandigheden (dus geen extreme wind of heuvels). De elektrische scooter met de dubbele accu, Nimoto Trendy Double kan wel tot 130 km afleggen, alvorens u deze dient op te laden. Tevens kunnen deze accu’s afzonderlijk gebruikt worden, door een aan de lader te plaatsen en een in de scooter kan deze door wisseling de gehele dag door worden gebruikt. 

Elektrisch vervoer is bijna geluidloos. Heerlijk om door de natuur te rijden en te genieten van de natuur. Let op! Doordat u zo geluidloos rijdt kan het zijn dat uw mede/weggebruikers u niet horen aankomen. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig geregeld iets te laten horen bv door af en toe te toeteren.

Afgaande op rijervaringen van gebruikers is het rijden op een elektrisch vervoersmiddel zeer comfortabel. Vooral het ontbreken van lawaai is voor menig gebruiker een verademing.

Er dient onderscheid te worden gemaakt tussen de verschillende soorten accu's.
De meest gebruikte soort accu is de lood-zuur / siliconen gel accu.
De betere en modernere (maar ook duurdere) accu van LADS lekkeraandestekker is een Lithium Ion accu. Een Lithium Ion kan wel 2000 – 3000 keer worden opgeladen (bij 70 % ontlading) voordat hij teveel capaciteit verliest. Bij een gelijk gebruik gaat een Lithium Ion accu dus veel langer mee. De hogere aanschafprijs wordt daarmee ruimschoots terugverdiend. Bovendien kent een Lithium Ion accu nog een aantal belangrijke voordelen wat betreft gebruik en oplaadsnelheid. Voor LADS lekkeraandestekker voldoende reden om alle scooters standaard te voorzien van Lithium Ion accu's.

Wanneer u merkt dat de scooter trager reageert dan kan het zijn dat de accu´s vervangen dienen te worden. U kunt dan het beste contact opnemen met LADS lekkeraandestekker.

De aandrijving van de elektrische scooter is zeer effectief, omdat er gebruik wordt gemaakt van een naaf motor die direct is aangesloten op het achterwiel. De elektrische scooter is zeer goedkoop in verbruik en gebruik, de kosten voor 1 maal volledig opladen zijn ongeveer 25 tot 70 eurocent afhankelijk van accu keuze. Omgerekend slechts 40 eurocent per 100 kilometer.

Ondanks dat de elektrische scooter bijzonder weinig onderhoud nodig heeft, kunt u voor deskundige hulp of advies, altijd terecht bij LADS lekkeraandestekker. Ook kunt u voor kleine reparaties terecht bij een lokaal reparatiebedrijf.

Ja, voor het rijden op de elektrische scooter is een rijbewijs verplicht. Voor meer informatie: www.cbr.nl.

Ja, voor alle door een motor aangedreven voertuigen die gebruikmaken van de openbare weg is het verplicht om minimaal een: Wettelijk aansprakelijkheidverzekering (W.A.) af te sluiten.

Nee, je LADS lekkeraandestekker valt onder het nulpuntnul tarief.