Gebruik de zoekfunctie om de gewenste informatie op lekkeraandestekker.nl te vinden.

 

Informatie

Informatie

Als pionier op gebied van elektrisch rijden met een auto en initiatiefnemer van een informatiesite over elektrisch rijden ga je de onmogelijkheden maar zeker ook de mogelijkheden zien. Mijn ervaring is, dat je met de tijd een elektrische vervoermiddel  steeds meer gaat waarderen. Het comfort en bedieningsgemak gecombineerd met de discipline, elke avond na gebruik de stekker aan het stopcontact  te leggen, maakt elektrisch vervoer tot een van de betrouwbaarste en relatief goedkopere manier van  vervoer.

Niks  recessie, kijk naar de mogelijkheden. Elk economisch tijdperk heeft zijn eigen brandstof. Van hout naar turf. Van turf naar kolen. Van kolen naar olie en gas. In elk tijdperk een glorietijd. Dat aan elke glorietijd een einde komt kun je in elk geschiedenisboek lezen maar er komt ook weer een nieuwe. De mobiliteit in de Gouden Eeuw dreef op windenergie en paardenkrachten vandaar de afkorting pk. Vanouds  denken we nog steeds in pk terwijl het Kilowatt/uur tijdperk al lang begonnen is. Dat is de overgang naar het nieuwe economische tijdperk met een  nieuwe energiedrager, namelijk elektriciteit uit onuitputtelijke natuurbronnen die in principe voor iedereen toegankelijk zijn.

Met deze kennis heeft initiatiefnemer een scooter winkel geopend met een breed assortiment aan tweewielige elektrische vervoermiddelen. De uiterst betrouwbare producten als de Trendy R single en Trendy R double, de Smile single en Smile double, de Mini en de Handy zijn ook via deze site te koop.

Algemeen

LADS heeft alle basiselementen voor vriendschap. Namelijk betrouwbaarheid, bedieningsgemak, betaalbaarheid, plezier zijn de elementen waar  LADS lekkeraandestekker voor staat. Door de hippe uitstraling en het zeer gewaardeerde uithoudingsvermogen is een LADS het beste vriendje om mee op stap te gaan.

Elk huishoudstopcontact is een laadpunt

Een elektrische scooter van LADS is uitgerust met een uitneembare Lithium accu. Op onderstaande afbeelding zijn voorbeelden van deze accu's te zien. Keuze is er met 1 of  met 2 uitneembare accu's. Naar gelang kan gekozen worden voor actieradius of type. Ideaal voor inzet woon-werkverkeer, op- en neerpendelen voor studenten, als inzet in plaats van de dure 2e auto enz. Elk huishoudstopcontact is een laadpunt. Geen stopcontact in de buurt van de stalling van je scooter, dan neem je gewoon de accu's mee naar binnen. Ook voor zakelijk gebruik is dit ideaal. Door extra accupakketten aan te schaffen kun je de actieradius eindeloos vergroten, omdat je de accu's steeds kunt inwisselen voor een nieuwe, opgeladen accu.

Besparing

Kosten per jaar (bij 5000 km)          Besparing LADS  ten opzichte van een benzinescooter
  Benzinescooter LADS
Benzinekosten (€ 1,80 per liter, verbruik 1:30) € 300,-  
Elektriciteitskosten (groene stroom € 0,20 per kWh   € 24,-
Jaarlijks onderhoud € 200,- € 65,-
Totaal € 500,- € 89,-

Per jaar zijn de verbruikkosten en onderhoudskosten  bij een LADS € 411,-- lager dan bij een conventionele benzinescooter.

Snelheid

LADS zijn, net als andere elektrische scooters, te verkrijgen met een topsnelheid van 25 km per uur en 45 km per uur. De versie tot 25 km per uur heeft het voordeel dat je geen helm hoeft te dragen, je op het fietspad mag rijden en dat je actieradius ca. 15 km groter is dan bij het andere type. Het model met een topsnelheid tot 45 km per uur is een die qua prestaties te vergelijken is met een 50cc brommer of scooter. Bij dit model moet je wel een helm dragen, op de openbare weg rijden en is de actieradius ca. 50 km.

Feel Free, Drive Ev